Tietoa koulusta

Costa Blancan Suomi-koulu

Suomi-koulu tukee ja ylläpitää ulkosuomalaisten ja suomenkielisten lasten suomen kielen taitoa ja kulttuurin tuntemusta. Suomi-koulu ei ole peruskoulu eikä vastaa näin ollen perusopetuksesta.

Costa Blancan Suomi-koulu aloitti virallisesti toimintansa marraskuussa 2006. Suomi-koulu on tarkoitettu ulkosuomalaisten vanhempien 3 – 18 -vuotiaille lapsille, joiden toinen tai molemmat huoltajat puhuvat äidinkielenään suomea. Suomi-koulu ei voi itsessään vastata lasten suomenkielen opetuksesta, vaan siihen tarvitaan aina myös vanhempien sitoutumista suomenkielen ylläpitämiseen.

Costa Blancan Suomi-koulussa järjestetään opetusta joka toinen lauantai klo 10.00 – 12.00. Suomi-koulua pidetään Skandinaavisen koulun (www.skandinaviskaskolan.com) tiloissa Orihuela Costalla.

Koulun oppilaaksi voi ilmoittautua missä lukuvuoden vaiheessa tahansa. Ryhmissä on pääsääntöisesti aina tilaa uudelle oppilaalle.

Suomi-koulun toiminta rahoitetaan lukukausimaksuilla. Opetushallitus tukee myös Suomi-koulun toimintaa. Lukukausimaksun suuruus päätetään lukuvuosittain vanhempainyhdityksen kokouksessa, johon kaikki vanhemmat ovat tervetulleita.

Tervetuloa mukaan Costa Blancan Suomi-kouluun!